Παύλος Μυλωνάς: Να μην δημιουργήσει ο νόμος νέα γενιά κακοπληρωτών

 Ως «πάρα πολύ σωστή» χαρακτήρισε τη γενική ιδέα του νομοσχεδίου ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, σημειώνοντας ωστόσο ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στις λεπτομέρειες σε τρία πεδία: πρώτον, υπάρχουν όπως είπε τρία-τέσσερα πλαίσια για τα κόκκινα δάνεια και πρέπει να ξεκαθαρίσει πώς αυτά θα συνδυαστούν, δεύτερον, ο σχεδιασμός της πλατφόρμας παρουσιάζει δυσκολίες και τρίτον, υπάρχει το ερώτημα αν ο νόμος θα δημιουργήσει μια νέα γενιά στρατηγικών κακοπληρωτών.

Ως προς το τελευταίο επισήμανε ότι κανείς δεν θα μπορεί να γίνει «κόκκινος» τώρα και να επωφεληθεί από τον νόμο, ο οποίος θα πρέπει να αφορά μόνο όσους ήταν εκπρόθεσμοι πάνω από 90 ημέρες στο τέλος του 2018. «Η ημερομηνία αυτή πρέπει να τηρηθεί από όλους. Δεν πρέπει κανείς να προβεί σε λαϊκισμό γύρω αυτή την ημερομηνία. Αυτή η ημερομηνία πρέπει να είναι γραμμένη πάνω σε πέτρα» είπε χαρακτηριστικά. 
 
Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε ακόμη στη νέα γενιά προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν και οι ελληνικές τράπεζες, συνεπεία της προόδου της τεχνολογίας, καθώς αν δεν παρέχουν στους πελάτες τους το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης με τη Google ή την Αmazon, αυτοί θα καταφύγουν σε όσους θα το προσφέρουν. «Πρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες μας για τα εναλλακτικά δίκτυα και να μειώσουμε εκείνες για τα παραδοσιακά. Σε λίγο όλες οι συναλλαγές θα πάνε στα εναλλακτικά δίκτυα, άρα χρειαζόμαστε μικρότερο παραδοσιακό δίκτυο» είπε και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν το προσωπικό της κατά περίπου 40% χωρίς απεργίες, με εθελούσιες εξόδους, οι οποίες και θα συνεχιστούν, καθώς οι υπάλληλοι κατανοούν την αναγκαιότητα, γεγονός για το οποίο τους ευχαρίστησε.
 «Πού θα τελειώσει όλο αυτό; Δεν ξέρω. Πώς θα είναι η τεχνολογία σε πέντε χρόνια; Δεν γνωρίζω. Για να επιβιώσουν οι ελληνικές τράπεζες, πρέπει να κάνουν προσεκτικά αυτή την αναγκαία προσαρμογή» κατέληξε.
 Πηγή: Πηγή: https://www.amna.gr, όπου το πλήρες άρθρο