Σε μονοψήφιο ποσοστό στοχεύει να περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια η Eurobank το 2021

Τον στόχο της Eurobank για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από 37% τον Δεκέμβριο του 2018 στο 15% στο τέλος του 2019 και σε μονοψήφιο ποσοστό του χαρτοφυλακίου της ως το τέλος του 2021, με δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις εντός του τρέχοντος έτους, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο CEO του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Φωκίων Καραβίας. Πέραν της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της, ο έτερος πυλώνας του πλάνου της Τράπεζας είναι η κεφαλαιακή της ενίσχυση. «Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές της Τράπεζας υλοποιώντας αυτό το πλάνο» είπε ο κ. Καραβίας, ενώ αναφερόμενος στη γενικότερη προοπτική της οικονομίας επισήμανε:

«Πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση στη χώρα έχει σταθεροποιηθεί και ανάπτυξη άνω του 2% προσδοκάται για το 2019. Οι εξαγωγές ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία, οι δείκτες της ανεργίας βελτιώνονται, η αγορά ακινήτων σταθεροποιείται, ωστόσο οι προκλήσεις παραμένουν και δεν δικαιολογείται εφησυχασμός». Υποστήριξε δε ότι οι επενδύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται με τον ρυθμό που θα επέτρεπε να υπάρξουν ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 3%-4%. 
 
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Καραβίας επισήμανε ότι «μετά από μακρά διαβούλευση (...) καταλήξαμε σε ένα σχέδιο την προηγούμενη εβδομάδα. Η εικόνα μου είναι ότι υπάρχει καταρχήν καλή πίστη από όλες τις πλευρές και είναι θέμα χρόνου να καταλήξουμε στην οριστική λύση για τις τεχνικές προδιαγραφές του νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες».
Πηγή: https://www.amna.gr, όπου το πλήρες άρθρο