Πέντε νέες ρυθμίσεις για να ανοίξουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια

Café Bartn Ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα του χώρου που καταλαμβάνουν με τραπεζοκαθίσματα τα καταστήματα εστίασης. Στη νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση του χώρου στα καταστήματα εστίασης αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την άρση των μέτρων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν την Τετάρτη στη Βουλή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Βάσει των λεγομένων του κυρίου Θεοδωρικάκου:

  1. Τα καταστήματα με άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων θα μπορούν, σε συνεργασία με τον δήμο, να διπλασιάσουν τον χώρο για τραπέζια.

  2. Οι δήμοι θα αποφασίζουν την πεζοδρόμηση χώρων σε συνεργασία με την αστυνομία εφόσον είναι εφικτό, χωρίς όμως ηχορύπανση και πρόσθετες κατασκευές.

  3. Τα καταστήματα δεν θα πληρώνουν επιπλέον δημοτικά τέλη για τους παραπάνω χώρους.

  4. Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να υπάρχει ανοικτός διάδρομος για τους πεζούς, τουλάχιστον 1,8 μέτρα, και να μην παρεμποδίζεται η διέλευση ατόμων με αναπηρία.

  5. Εφόσον δεν είναι εφικτή η επέκταση χώρου, δίνεται στους δήμους η δυνατότητα να μειώσουν έως και 50% τα δημοτικά τέλη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προειδοποίησε πως, σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών, αρχικά θα υπάρχουν πρόστιμα και σε δεύτερη φάση αφαίρεση αδειών.

Γεωργιάδης: Στόχος να διατηρηθεί το 80% της προηγούμενης δυναμικότητας

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η μελέτη για την οργάνωση των χώρων των καταστημάτων εστίασης, μετά την άρση των μέτρων τα οποία είχαν ληφθεί λόγω κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως διευκρίνισε, στόχος είναι η διατήρηση του 80% της δυναμικότητας που υπήρχε πριν την πανδημία κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: https://sputniknews.gr/kyvernisi/202005117278749-theodorikakos-rythmiseis-estiatoria-horoi-estiasi/