ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Παναγιώτης Βούλγαρης: Ο Αλευρίτης συγγραφέας

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Όλοι οι Λογκανικιώτες και Αλευρίτες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι γατί σήμερα "γεννήθηκε" ένα ταλέντο.
Είναι ο Παναγιώτης Βούλγαρης με καταγωγή από τα δύο αυτά χωριά. Ο Πατέρας του, Βασίλης Βούλγαρης (δεν είναι πια μαζί μας) από την Αλευρού και η Μάννα του Ρίνα Ιατρού-Βούλγαρη από τον Λογκανίκο. Ο Παναγιώτης τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και συμμετέχει σε κρατικά (Γερμανικά) προγράμματα για την εύκολη και γρήγορη ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία της Γερμανίας, μέσω της μουσικής.

Έχει το δικό του συγκρότημα με το οποίο έχει κάνει τους Γερμανούς να αγαπήσουν την Ελληνική μουσική και δη το ρεμπέτικο τραγούδι.
Αυτά λίγο-πολύ θα τα ξέρετε από τις αναρτήσεις του με βιντεάκια και φωτογραφίες στο profile του στο FB.
Εκείνο που ίσως δεν ξέρετε είναι το οτι ο Παναγιώτης έχει ένα κρυφό (μέχρι σήμερα) ταλέντο. Ένα ταλέντο που δεν το απέκτησε με σπουδές σε Πανεπιστήμια και σχολές καλών τεχνών, αλλά το είχε μέσα του έμφυτο.
Το ταλέντο του "συγγραφέα".
Όταν βραδιάζει στην ξενιτιά (Βερολίνο) και τελειώνει απ' τη δουλειά, ο Παναγιώτης τον λίγο ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στο γράψιμο. Γράφει διάφορα.
Μια μέρα περνούσε από ένα πάρκο με αερόστατα.
Όχι αυτά με τη φωτιά που πηγαίνουν πολύ ψηλά, τα άλλα που είναι για τουριστικού σκοπούς. Είναι δεμένα με συρματόσχοινο και ανεβαίνουν λίγα μέτρα ψηλά, για να φωτογραφηθούν όσοι είναι σ' αυτό. Καθώς τα παρακολουθούσε, σκέφθηκε, τι μπορεί να συμβεί αν κοπεί το συρματόσχοινο.
Όταν έφτασε σπίτι, άρχισε να γράφει κάποιες σκέψεις του σχετικά με το αερόστατο. Υπολόγιζε να τις ''χωρέσει'' σε καμιά εικοσαριά σελίδες. Γράφοντας όμως ξεδιπλώθηκε το συγγραφικό του ταλέντο και το χέρι ήταν ασυγκράτητο. Οι σελίδες από είκοσι έγιναν περισσότερες από τριακόσιες.
Χωρίς να το καταλάβει είχε γράψει ένα ωραίο μυθιστόρημα. Το διάβασε πολλές φορές, του άρεσε και αποφάσισε να το στείλει στον Εκδοτικό Οίκο ΛΕΜΒΟΣ στην Ελλάδα.
Με το που το διάβασαν, το ζήτησαν αμέσως από τον Παναγιώτη να το τυπώσουν και να το εκδώσουν.
Αυτές τις μέρες το βιβλίο βρίσκεται στην τελευταία φάση και στις 20 του μηνός Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα6.30 το απόγευμα, ο Παναγιώτης θα ''πεταχτεί'' από το Βερολίνο μέχρι τα γραφεία του Βιβλιοπωλείου ''ο Πολίτης'' στη διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 84 και Καλλιδρομίου στην Αθήνα, να τo παρουσιάσει.
Εμείς, τον ευχαριστούμε γατί μας έκανε υπερήφανους, του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να ''ανέβει'' πιο πάνω από το αερόστατο.
Και άλλα πολλά (βιβλία).

Πηγή: Σελίδα στο facebook του Π. Ιατρού

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s