1 δισ. Ευρώ από το Ταμείο Συνοχής θα επενδυθούν σε καλύτερη υδροδότηση και επεξεργασία νερού στη Βουλγαρία

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Η Επιτροπή χαιρετίζει την υπογραφή χθες συμφωνίας μεταξύ του Διαχειριστή Ταμείων Χρηματοπιστωτικών Μέσων στη Βουλγαρία (FMFIB) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), ορίζοντας το πρώτο χρηματοδοτικό μέσο που υποστηρίζεται από την πολιτική συνοχής για τον τομέα των υδάτων και των λυμάτων στη Βουλγαρία .

Με 115 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και την εθνική συγχρηματοδότηση, μαζί με πρόσθετους πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και ιδιωτικές πηγές, η συμφωνία αυτή αναμένεται να προκαλέσει επενδύσεις ύψους 230 εκατ. Ευρώ, περιφερειακών φορέων ύδρευσης που έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.


Με τη χρηματοδότηση, οι φορείς εκμετάλλευσης θα μπορούν να τρέχουν και να αναβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας νερού.
 Η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Corina Creţu δήλωσε: "Αυτή η συμφωνία δείχνει ότι τα χρηματοπιστωτικά μέσα έχουν την δυνατότητα  να πολλαπλασιάζουν τα οφέλη των επενδύσεων της πολιτικής συνοχής, επίσης στις δημόσιες υπηρεσίες. Χάρη στη συμφωνία αυτή, 220.000 Βούλγαροι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε καλύτερη παροχή νερού και 1.5 εκατομμύρια για βελτιωμένη επεξεργασία λυμάτων.

"Κατά την περίοδο 2014-2020, πάνω από 1 δισ. Ευρώ από το Ταμείο Συνοχής θα επενδυθούν σε καλύτερη υδροδότηση και επεξεργασία νερού στη Βουλγαρία. (Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke - Τηλ .: +32 229 58615 · Sophie Dupin de Saint-Cyr - Τηλ .: +32 229 56169)

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s