A+ A A-

Δήλωση μετά την τέταρτη αποστολή μεταπρογραμματικής εποπτείας στην Ελλάδα

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

ee flag1Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, για την τέταρτη μεταπρογραμματική αποστολή στην Ελλάδα.[1] Στελέχη του ΔΝΤ συμμετείχαν στο πλαίσιο του κύκλου εποπτείας του, δυνάμει του άρθρου IV. Στελέχη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχαν στο πλαίσιο του σχετικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. Η αποστολή προετοιμάστηκε μέσω τεχνικών συζητήσεων κατά την προηγούμενη εβδομάδα και επίσης χρησίμευσε ως διερευνητική αποστολή όσον αφορά την έκθεση για τη χώρα το 2020, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών.
26/09/2019

Περισσότερα: Δήλωση μετά την τέταρτη αποστολή...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019 στην Αθήνα

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

giornate internaz lingue europee 1Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019!
Ταξιδέψτε με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών!
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00–18:00, στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων. 26/09/2019

Περισσότερα: Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η Επιτροπή ξεκινά διάλογο για αποτελεσματικότερη διαδικασία λήψης αποφάσεων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της ΕΕ

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Χθες, η Επιτροπή ξεκίνησε μια συζήτηση με θέμα το πώς μπορεί να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ στον κοινωνικό τομέα.
Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2018, ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ ανήγγειλε τη συνολική επανεξέταση όλων των ρητρών «γέφυρας» που προβλέπονται στις Συνθήκες της ΕΕ. Κατόπιν τούτου, έχουν ήδη εκδοθεί τρεις ανακοινώσεις: για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας (Σεπτέμβριος του 2018), για τη φορολογίαΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτούEN••• (Ιανουάριος του 2019) και για την ενέργεια και το κλίμα (Απρίλιος του 2019). Η ανακοίνωση σχετικά με τις ρήτρες «γέφυρας» στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι η τέταρτη.

Περισσότερα: Η Επιτροπή ξεκινά διάλογο για...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος προμηθευτής σπόρων σόγιας της Ευρώπης

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εισαγωγές σπόρων σόγιας από τις ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 121 % κατά την τρέχουσα περίοδο εμπορίας (Ιούλιος 2018 - μέσα Απριλίου 2019), σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Οι ΗΠΑ σήμερα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής σπόρων σόγιας της Ευρώπης, κατέχοντας μερίδιο 72 % των εισαγωγών στην ΕΕ. Αντιστρόφως, η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος προορισμός των εξαγωγών σπόρων σόγιας των ΗΠΑ (22 %), μπροστά από την Κίνα (18 %) και το Μεξικό (9 %).

Περισσότερα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος προμηθευτής...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ετοιμότητα για το Brexit: Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για τις βασικές οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ κατέληξαν σε προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρο έκτακτης ανάγκης για το Brexit στον τομέα των οδικών μεταφορών. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο αποσκοπεί στο να περιορίσει τη σημαντικότερη ζημία εξαιτίας ενδεχόμενης μη επίτευξης συμφωνίας.

Περισσότερα: Ετοιμότητα για το Brexit: Η Επιτροπή χαιρετίζει...

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση: Η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια
  2. Μετανάστευση: O Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα για διυπουργική συνάντηση με τις ελληνικές αρχές
  3. «Europe CARES - Ποιοτική εκπαίδευση για παιδιά με αναπηρία χωρίς αποκλεισμούς»
  4. Η ΕΕ στο Delphi Economic Forum
  5. Δύσκολο 2019 για την Ευρώπη: η ανάπτυξη μετριάζεται εν μέσω παγκόσμιων αβεβαιοτήτων
  6. Η επιστήμη συναντά τα κοινοβούλια - Μια νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία
  7. ΕΕ: σχέδιο ενίσχυσης της αντίδρασης της πολιτικής προστασίας της ΕΕ σε καταστροφές
  8. Πίνακας επιδόσεων των καταναλωτικών αγορών για το 2018: η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στις υπηρεσίες εξακολουθεί να χρειάζεται βελτίωση
  9. EE: Η Επιτροπή εγκρίνει τη δημιουργία κοινοπραξίας από την Boeing και την Adient
  10. ΕΕ: Το Κοινό Κέντρο Ερευνών εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο «ARTEFACTS»