Ο Παρατηρητής

του βόρειου Ταϋγέτου

Ημερολόγιο

November 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Maroš Šefčovič, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, επισκέπτεται την Αθήνα την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της 2ης Περιοδείας του για την Ενεργειακή Ένωση

Κατά την άφιξή του ο κ. Σφτσοβιτς δήλωσε τα εξής για την επίσκεψή του στην Ελλάδα:
«Εκτιμώ την ικανοποιητική πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η δυναμική όταν η ανάπτυξη ακολουθεί ανοδική πορεία. Μια ανταγωνιστική και πλήρως ενοποιημένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου είναι καίριας σημασίας. Επίσης προσβλέπω στην εξέταση τρόπων με τους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει πλήρως τα ταμεία για την πολιτική συνοχής. Μόνο κατά το διάστημα 2014-2020, περίπου 493 εκατ. ευρώ από την εν λόγω πηγή θα επενδυθούν για βελτιώσεις της ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα, ιδίως των δημόσιων κτηρίων και των κατοικιών.»

Την Πέμπτη 9/11 και ώρα 13:15, ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 2ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου ("EU Arab World Summit") (link is external) όπου νωρίτερα, ο Αντιπρόεδρος εκφώνησε εναρκτήρια ομιλία (ώρα 9:00). Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλοπούλου και πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την Πέμπτη 9/11 και ώρα 12.30 ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς έκανε σύντομες δηλώσεις στον τύπο (Αίθουσα 3,4 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).
Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς επισκέφθηκε το Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Κερατέας-Λαυρίου.

Την Παρασκευή 10/11 και ώρα 12.30, ο κ. Σέφτσοβιτς συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση της "Energy Union Future Leaders Academy" (link is external), η οποία έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου  (Ίδρυμα  Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου – Πειραιάς).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καθώς και με διευθυντικά στελέχη προμηθευτών ενέργειας και διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Μάρος Σέφτσοβιτς, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

"Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας μπορεί να την αναδείξει σε στρατηγικό συνομιλητή στην διαδικασία ολοκλήρωσης της Ενεργειακής Ένωσης, μιας από τις βασικότερες προτεραιότητες της Επιτροπής Γιούνκερ. Το όφελος βέβαια θα είναι διπλό – τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς, ο οποίος γνωρίζει καλά την Ελλάδα, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει κρίσιμες πτυχές του τομέα της ενέργειας με σειρά πολιτικών και επιχειρηματικών εταίρων. Πιστεύω ότι εναπόκειται στην βούληση της χώρας να αδράξει τις νέες ευκαιρίες που αναφύονται και να αναβαθμίσει τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας όχι μόνο στον ευρωπαϊκό αλλά και στον παγκόσμιο χάρτη"

KastoreionReunion

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

e-books

  • Λέξεις
  • Διεθνή
  • Σπορ

Πρόγραμμα Τηλεόρασης